Ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Πληροφορίες, νέες κυκλοφορίες, βιβλία, .

Ο Ντέιβιντ Μπακάν ήταν μια σημαντική επιρροή στο πώς ο τομέας της ψυχολογίας εφάρμοσε τη χρήση στατιστικών στην έρευνα, ιδιαίτερα τη στατιστική δοκιμασία σημασίας . Ο Bakan ήταν ένας από τους πρώτους ψυχολόγους που προώθησε τη χρήση των στατιστικών Bayesian ως εναλλακτική λύση έναντι των συμβατικών στατιστικών προσεγγίσεων, δημοσιεύοντας για πρώτη φορά το θέμα το 1953. Ήταν ένας από τους ιδρυτές του τμήματος 26 της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας , την Ιστορία της Ψυχολογίας , και υπηρέτησε ως πρόεδρος του τμήματος το 1970-71.

Αφού παρακολούθησε το Brooklyn College από το 1942, ο Bakan σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα . Έλαβε το διδακτορικό του το 1948 στο Ohio State University , υπό τη διεύθυνση του Floyd Carlton Dockeray , στην αεροπορική ψυχολογία, ένα πεδίο εφαρμογής της βιομηχανικής ψυχολογίας. Ο Bakan κατείχε αρκετές πανεπιστημιακές θέσεις από το 1961, διδάσκοντας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο , στο Οχάιο, στο Χάρβαρντ και στο Πανεπιστήμιο York στο Τορόντο του Καναδά. Ο Μπακάν έγραψε για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως ψυχανάλυση , θρησκεία , φιλοσοφία και ερευνητική μεθοδολογία , καθώς και κακοποίηση παιδιών. Στο βιβλίο του "Sigmund Freud and the Jewish Mystical Tradition" (1958) προσπάθησε να εντοπίσει τις ρίζες των πρώιμων ψυχαναλυτικών εννοιών και μεθόδων στην Καμπάλα, οι Zohar και οι ταλμουδικές ερμηνείες. Η «Διττότητα της Ανθρώπινης Ύπαρξης: Μια Έκθεση για την Ψυχολογία και τη Θρησκεία» (1966) συνέβαλε σημαντικά στην ιστορία της ψυχολογίας, ειδικά σε σχέση με το πρόβλημα της ενδοσκόπησης, της ερευνητικής μεθοδολογίας και της ψυχολογίας της θρησκείας. Σε αυτό το δοκίμιο επινόησε επίσης την ψυχολογική χρήση των όρων «Κοινωνία» και «Οργανισμός». Άλλα βιβλία του Bakan περιλαμβάνουν το "On Method: Toward a Reconstruction of Psychological Investigation" (1967). «Ασθένεια, πόνος και θυσία: Προς μια ψυχολογία του πόνου» (1968). «Σφαγή των αθώων: Μια μελέτη του φαινομένου του παιδιού που έχει χτυπηθεί (1971)». "Και πήραν οι ίδιοι σύζυγοι: Η εμφάνιση της πατριαρχίας στον δυτικό πολιτισμό" (1979). και "Maimonides on Prophecy "(1991).

Ο Bakan αποσύρθηκε το 1991 και υπηρέτησε ως ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του York έως το θάνατό του το 2004.

Συγγραφέας:
BAKAN DAVID
Αποτελέσματα 1 - 1 από 1

BAKAN DAVID

Ο ΦΡΟΪΝΤ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΪΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΡΕΒΕΚΚΑ ΠΕΣΣΑΧ ΕΠΙΜΕΤΡΟ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΟΖΑΝΗΣ Ο ...

Βασική τιμή10,50 €
Τιμή πώλησης11,13 €
Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 10,50 €
Έκπτωση:
Ποσό ΦΠΑ 6%: 0,63 €